top of page

de oprichter

Toen er op 15 oktober 2014 bij Patrick van Seumeren kanker werd geconstateerd, wist hij vrijwel meteen dat hij iets positiefs met zijn ziekte wilde doen. Niet lang daarna richtte hij de Stichting Weg met Kanker op. Hij wist als geen ander hoe belangrijk het was om op een fijne plek op te kunnen laden. Weg van de kanker na elke behandeling. Weg van het ziekenhuis, omringd door positieve energie kon hij tot rust komen en de kracht vinden om de strijd tegen zijn ziekte vol overgave te blijven voeren.

 

Omdat hij zich er terdege bewust van was dat er tussenuit kunnen niet voor al zijn lotgenoten mogelijk is, ontstond bij hem het idee om via een stichting een geheel verzorgd weekend aan te bieden. Een lang weekend weg, even niet met de ziekte bezig hoeven te zijn, maar genieten met dierbaren, om mooie herinneringen te creëren.

 

De 8-kilometerloop tijdens de Marathon van Amsterdam zag hij als startpunt om aan zijn stichting bekendheid te geven. Een sportieve uitdaging, maar door de niet al te lange afstand ook voor de minder sportievelingen onder ons haalbaar. Na een groot succes vorig jaar, er liepen uiteindelijk meer dan 100 man mee voor de stichting, zijn we dit jaar van plan om nog meer enthousiastelingen op de been te krijgen

 

Tot ons grote verdriet heeft Patrick de strijd niet kunnen winnen en is hij op 4 november 2015 overleden. Ter nagedachtenis van Patrick willen we de liefde van Patrick voor zijn stichting verder uitdragen.

bottom of page